Šta je Payoneer i kako poručiti Payoneer karticu u 2024?

Ako ste počeli da čitate ovaj blog post, vjerovatno se interesujete za online zaradu i načine isplate preko interneta. Jedan od najpouzdanijih načina da primate i šaljete novac iz inostranstva i povlačite zaradu sa online platformi je Payoneer servis.

Saznajte u ovom blog postu:

Šta je Payoneer?

Payoneer je brzo i lako rješenje za primanje uplata širom svijeta iliti transfer novca. To je nov i alternativni način za naplatu usluga od klijenata ili online platformi. Payoneer vam takođe pruža alternativni način da direktno plaćate ljudima, a da nikada ne idete preko usluge plaćanja treće strane samo da biste dobili uplate iz cijelog svijeta.

Sta Payoneer platfni online servis za transfer novca

Payoneer račun

Kada se registrujete i otvorite nalog na platformi, dobićete mogućnost za kreirate online bankovne račune za EUR, Dolar, britansku Funtu, kanadski Dolar i japanski Jen. Servis praktično funcioniše kao online banka.

Sama registracija je veoma jednostavna i traje par minuta.

Dodatno, Payoneer će vam tražiti da verifikujete vaše podatke, kako bi počeli da koristite određene njihove servise. Verifikacija se radi preko ličnog dokumenta, najčešće lične karte, čiju sliku je potrebno da uploadujete.

Održavanje Payoneer računa je besplatno ukoliko u toku 12 mjeseci ostvarite barem jednu kupovnu transakciju ili transfer novca.

Svi novi korisnici koji se registruju preko ovog linka ostvariće bonus od 25 dolara.

Payoneer kartica

Svi Payoneer korisnici imaju mogućnost da poruče Payoneer Prepaid MasterCard, koja služi za plaćanja u prodavnicama (POS terminali) i podizanje novca na bankomatima.

Godišnja naknada za održavanje kartice je 24.95 € ili 29.95$. Zamjena kartice je 9.95 € ili 12.95 $.

Za podizanje na bankomatima u zemljama koje nisu EU zone naplaćuje se naknada za prekogranična plaćanja u iznosu od 3.5% (ovaj dio naplaćuje banka čiji je bankomat). Tako da je ukupna naknada za EU 2.50 € fiksni dio, plus 3.5% od iznosa koji podižete.

Ovdje možete poručiti karticu uz bonus od 25 $, tako da vam Payoneer prepaid kartica ispadne besplatna za prvu godinu.

Payoneer servisa za transfer novca preko interneta

Payoneer provizije i načini podizanja novca sa računa

Payo provizija postoje za primanje uplata, povlačenje novca na bankomatima, povlačenje novca na lokalnim bankovnim računima i plaćanje.

Primanje uplata

  • Transfer novca između Payoneer korisnika – prijem i slanje novca između korisnika Payoneera za račune sa istom valutom je potpuno besplatan. U slučaju da imate novac u USD valuti, a želite da ga prebacite drugom Payo korisniku u EUR valuti, moraćete da odradite koverziju iz USD u EUR. Provizija za konverziju između dvije valute je 0.5%.
  • Request a Payment za ino klijente – veoma jednostavno možete kreirati zahtijev za uplatu fakture za vašeg klijenta. Provizija je 3%. Klijent dobija link preko kojeg pristupa formi za plaćanje, a plaćanje obavlja platkom ili kreditnom karticom.
  • Direktno na vaš Payoneer bankovni račun – Provizija je 0%. Uplatu je moguće primiti dikretno na vaš račun u nekoj od partnerskih Payo banaka u SAD, Irskoj, Velikoj Britaniji ili Japanu.
  • Preko platformi UpWork, Fiverr, Airbnb – provizije su različite. Primjera radi, za Airbnb je 1% provizija za podizanje novca.

Preporučeno za čitanje: Šta je Google Pay i kako radi

Povlačenje novca na bankomatima

Provizija za povlačenje novca na bankomatima preko Payoneer Prepaid MasterCard je:

  • EUR kartica – 2,50 €/po transferu
  • USD kartica – 3,15 $/po transferu
  • GBP kartica – 1,95 £/po transferu

Povlačenje novca na bankovne račune

  • Povlačenje sredstava na lokalni bankovni račun – provizija je fiksna i iznosi 1.5 € za prijenos za EUR računa na bankovni račun koji je u EUR. Za Dolare je 1.5 $, a za britansku funtu 1.5 £.
  • Povlačenje novca na bankovni račun u drugoj valuti – provizija je do 2%.

Payoneer iskustva Crna Gora i Srbija

Iskustva Payoneer korisnka pročitajte ovdje.

Payoneer Srbija

Payoneer je dostupan svim građanima Srbije u gore navedenim valutama.

Payoneer Crna Gora

Payoneer je dostupan svim građanima Crne Gore u gore navedenim valutama.

Facebook grupa za Balkan

Zvaničnoj Facebook grupi za Balkan mežete pristupiti i postavljati pitanja, na koja će vam odgovoriti domaći korisnici ili Payoneer ambasadori.

Najčešća pitanja

  1. Da li Payoneer Mastercard karticu mogu da dodam u Google Pay ili Apple Pay?

    Da, Payoneer Mastercard prepaid karticu koja počinje sa brojevima 529366 je moguće dodati u Google Pay, Samsung Pay i Apple Pay aplikacije za digitalne novčanike i na taj način plaćati usluge i podizati novac sa bankomata.

  2. Da li virtuelna Payoneer Mastercard kartica može da se koristi kao regularna?

    Virtuelna kartica je pogodna ako želite odmah da dobijete karticu koju možete koristiti za online plaćanja. S tim što je možete povezati vrlo lako i sa nekim od digitalnih novčanika kao što su Google Pay, Samsung Pay ili Apple Pay, i na taj način plaćati na POS terminalima u prodavnicama ili podizati novac na bankomatima.