Air Montenegro novi naziv brenda avio-kompanije ToMontenegro

Air Montenegro novi je naziv brenda pod kojim će letjeti avioni avio-kompanije ToMontenegro.

Iz ToMontenegra su saopštili da je naziv brenda verbalni iskaz koji za ulogu ima osnovnu identifikaciju brenda i često se razlikuje od naziva kompanije nosioca brenda.

„Postoji mnogo faktora koji utiču na kreiranje uspješnog brenda. Najvažniji od svih je pružanje kvalitetne usluge, ali značajnu ulogu igraju i ime i logo po kojim se kompanija prepoznaje. To potvrđuje i podatak da je na adresu novog avio-prevoznika stiglo preko 500 predloga za novi naziv i logo“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, u procesu selekcije pristiglih ponuda za izbor imena, stručni žiri nije imao dilemu, jer i po njihovim kriterijumima i po predlogu najvećeg broja građana, ime brenda Air Montenegro predstavlja najbolji naziv za novu etapu i prepoznatljivi kontinuitet nacionalne avio-kompanije.

„Kvalitetno brendiranje treba da se oslanja na strukom vođeni, interdisciplinarni proces. Izbor vizuelnog identiteta, koji je sam po sebi bio mnogo teži zadatak, kako za realizaciju, tako i stručnom žiriju za odabir, nije sa aspekta tehničke primjenjivosti i specifikacija prepoznat u ponuđenim rješenjima. Zato je kompanija To Montenegro odlučila da raspiše međunarodni nagradni konkurs za izradu loga“, dodaje se u saopštenju.

Međunarodnim konkursom ujedno počinje i globalna marketinška promocija brenda Air Montenego.

„Cilj je da odabrano rješenje vizuelnog identiteta bude ambasador Crne Gore i na nebu i na svjetskim aerodromima“, navodi se u saopštenju.

Više detalja o konkursu, o uslovima i načinu učestvovanja, može se naći na sajtu Ministarstva kapitalnih investicija.

Prenosi agencija MINA.