Samsung Galaxy A35 recenzija i karaktersitike

Samsungov najnoviji telefon srednjeg ranga je Galaxy A35 5G dolazi u prodaju po sjajnoj cijeni od 400 EUR. Sa lijepim ekranom i dva zvučnika dobrog zvuka, dovoljno sposoban čipset i izdržljivije kućište. Takođe je kamera vjerovatno najbolje što možete dobiti za 400 EUR.

Pročitajte detaljnu recenziju Samsung Galaxy A35 i njegove karakteristike.

SADRŽAJ:

Prednosti i nedostaci Samsung Galaxy A35

Prednosti

  • Odlične performanse kamere za cijenovni rang
  • Dugo trajanje baterije
  • Sertifikat na prstanje vodom i prašinu
  • Ugodan ekran i kombinacija zvučnika

Nedostaci

  • Spor čitač otiska prsta
  • UI zastajkuje i zaostaje
  • Nema punjač u pakovanju
  • Performanse čipseta su osrednje

Dizajn Galaxy A35 5G

Po prvi put u seriji Galaxy A30, Samsung je uključio stakleni zadnji panel umjesto plastičnog. Ovo definitivno daje vrhunski osjećaj za Galaxy A35 5G skoro kao S24 serija, posebno u poređenju sa prethodnim generacijama. Zbog takvog materijala A35 je teži u odnosu na A33 i A34.

Okvir telefona ostaje plastičan, ali to ne čini da Samsung A35 izgleda jeftino. A kada govorimo o okviru, ne možemo isključiti novu izbočinu na desnoj strani na kojoj se nalaze tasteri za jačinu zvuka i napajanje. 

U stvari, to donekle doprinosi jednostavnosti korišćenja, jer je pomoglo da se tasteri lako pronađu samo na dodir.

Po veličini, imate iste dimenzije kao i one kod A34 5G, odnosno 6.37 x 3.07 x 0.32 inča (161.7 x 78.0 x 8.2 mm). Oblik telefona je ravan sa svih strana, sa zakrivljenim ivicama i tri izbočene kamere pozadi. Izgled je sličan onom na Galaxy S24 i S24 Plus.

Boje u kojima možete kupiti Galaxy A35 5G su ledeno plava, lila i mornarsko plava. 

Iako smo navikli da gledamo kako pristupačni telefoni dolaze sa nekim dodatnim sadržajima u kutiji, Samsung to drži jednostavnim.

Preporučeno za čitanje: Najbolji Samsung telefoni u 2024

Šta je u pakovanju Galaxy A35?

Evo šta dobijate u kutiji Galaxy A35 5G:

  • Galaxy A35 5G
  • USB-C na USB-C kabl
  • Dokumentacija
  • Alat za SIM karticu

Ekran Galaxy A35 5G

Danas se kvalitet ekrana se očekuje čak i kod telefona srednjeg ranga, ali znamo da je Samsung jedan od najboljih u ovom segmentu, a to uključuje i Galaxy A35 5G i A55.

Dobijate fenomenalan AMOLED ekran od 6.6 inča sa rezolucijom od 1080 x 2340 piksela. Sve što je prikazano na njegovom ekranu izgleda oštro i sjajno. Uglavnom, to je isti ekran koji je došao sa A34 5G, ali sa dvije razlike.

Sada postoji promenljiva brzina osvježavanja, tako da kada stavite telefon na 120Hz, on će se automatski spustiti na 60Hz kako bi se uštedjela baterija. 

Imate Gorilla Glass Victus+ zaštitu ekrana, koji bi trebalo da bude znatno otporniji na grebanje i padove u poređenju sa Gorilla Glass 5 na A34.

Samsung A35 dizajn i recenzija

Čak i kada ste napolju tokom dana sa puno sunčeve svjetlosti, ekran je i dalje dovoljno vidljiv za čitanje, što je odličan napredak u odnosu na prethodnu generaciju.

Okviri su manji od prošlogodišnjeg modela. Sada izgledaju skoro ujednačeno.

Ekran A35 5G je više nego odličan i uspjeva da se poboljša u nekim oblastima kao što je tačnost boja.

Postoje i neke stvari koje razočaravaju kod A35 5G. Galaxy A35 5G je dobio skener otiska prsta koji je ugrađen u njegov ekran. To je optički skener otiska prsta, a ne jedan od brzih po tom pitanju. Telefonu je potrebna dobra sekunda/sekunda i po da se otključa kada stavite prst na ekran. Čini se da je tačnost svaki put na mjestu.

A35 5G takođe ima prepoznavanje lica, koje je zapravo dosta brzo.

Preporučeno za čitanje:

Galaxy A35 5G Kamera

Galaxy A35 5G dolazi sa 50MP glavnom kamerom, ali ima drugi senzor slike koji je napaja. Ultra-široke 8MP i 5MP makro kamere ostaju nepromijenjene.

Imajte na umu da iako je glavna kamera 50MP, slike koje snima su 12.5MP. To je zato što telefon koristi spajanje piksela, što u osnovi znači stvaranje većih piksela od manjih, čija je glavna prednost da uhvati više svijetla. 

Postoji režim od 50 megapiksela ako želite da koristite punu rezoluciju glavnog sočiva, ali imajte na umu da vam je potrebno mnogo svijetla za snimanje fotografija u tom režimu.

Što se tiče snimanja video zapisa, za razliku od skupljeg Galaxy A55 5G, Galaxy A35 5G ne može da prelazi između glavne i ultraširoke kamere dok snima pri 4K 30fps ili 1080p 60fps. Uz to, moguće je ići od jednog do drugog kada snimate pri 1080p 30fps.

Galaxy A35 5G je možda jedan od najboljih jeftinih telefona za snimanje fotografija i uopšte za sistem kamera. Slike izgledaju čisto, bez pretjeranog izoštravanja. 

Ono što se više ističe, i vjerovatno je važnija nadogradnja, su poboljšane HDR performanse. Nivo detalja u oblastima sa sijenkama je mnogo veći, što ih čini prijatnijim za gledanje.

Performanse kamere A35 5G pri slabom osvjetljenju su vjerovatno najbolje u svojoj klasi. Ima dosta detalja, smanjenje šuma je urađeno na način da se očuva oštrina, a boje izgledaju dobro predstavljene.

Galaxy A35 ne dolazi sa telefoto kamerom, ali njegov digitalni zum zapravo nije tako loš. Pri 2x slika izgleda upotrebljivo, čak i ako se nalazi u oblasti sa malo svijetla. 

Galaxy A35 5G performanse

Samsung je opremio Galaxy A35 5G sa Exynos 1380 (5 nm), istim čipsetom koji je bio predstavljen na prošlogodišnjem Galaxy A54 5G. Ovo je donekle primjetan korak u odnosu na Mediatek Dimensity 1080 (6 nm) koji je došao sa A34.

Ipak, uprkos dobrim performansama tokom igranja igrica, telefon zapinje i zaostajao tokom navigacije kroz korisnički interfejs. Jedan primjer je kada sam vukao kontrolnu tablu. Stvari su se poboljšale nakon prvih nekoliko sati, što znači da je to možda bilo zbog nekih pozadinskih ažuriranja koja su se dešavala, ali je i dalje bilo povremenih štucanja tokom mog igranja.

Što se tiče RAM-a, dobijate 8 GB, što se čini dosta za ovaj uređaj.

Galaxy A35 5G možete dobiti u dvije opcije interne memorije: 128GB i 256GB. To je UFS 3.1 memorija, tako da nije najbrži na tržištu, ali je dovoljno brz . 

Takoše imate opciju da proširite svoju memoriju sa do 1TB preko microSD kartice

Galaxy A35 5G softver

A35 dolazi sa Androidom 14 i Samsungovim One UI 6.1. Dobijate 4 godine ažuriranja softvera i 5 godina bezbjednosnih pečeva. 

Samsungov One UI 6.1 je dobro uglađen i prijatan za upotrebu. Postoje korisne funkcije kao što su widgeti za zaključanim ekranom koji mogu da obezbijede lak pristup informacijama, sa uvijek uključenim ekranom koji ih čini još korisnijim. Tu su i neka prilagođavanja Androida, kao što je opcija stilizovanja sistema vašeg A35 pomoću palete boja koja odgovara vašoj pozadini.

Postoje i neke prilično zgodne uslužne funkcije kao što je Quick Share, što je jednostavan način za prenos datoteka između Android uređaja i Windows računara i laptopova.

A35 5G očekivano dolazi sa puno preinstaliranog softver. Možete ga izbrisati.

Galaxy A35 baterija

Baterija Galaxy A35 nije se promijenila po kapacitetu u poređenju sa prethodnikom i iznosi 5000 mAh. To je dovoljno da vam izdrži tokom dana uz intenzivnu upotrebu, a uvijek možete produžiti trajanje tako što ćete podesiti ekran da radi samo na 60Hz. 

Sa srednjom upotrebom, možete očekivati da će vam A35 trajati više od jednog dana.

Što se tiče punjenja, Samsung nije ništa promijenio u vezi sa mogućnostima punjenja sa svojim novim A35 modelom, tako da dobijate 25W žičanog punjenja i nema bežičnog punjenja. Sa odgovarajućim punjačem moći ćete da napunite A35 od 0 do 100% za oko 1 sat i 20 minuta.

Galaxy A35 5G Kvalitet zvuka

Sa Samsung A35 dobijate tipično podešavanje stereo zvučnika, što znači da se aktiviraju odozdo u donjem dijelu okvira, a jedan ugrađen u gornji okvir.

Kvalitet zvuka je iznad prosjeka, a čak i na najvećem nivou jačine zvuka, koji je dovoljno glasan, zvuk nije počeo da se pogoršava. Uz to, Galaxy A35 zvuči pomalo prigušeno u cijelom opsegu jačine zvuka.

Sve u svemu, muzika i govor zvuče dobro, iako ne možemo tačno reći da su stereo zvučnici na ovom pristupačnom Samsungu srednjeg ranga dovoljno dobri za uživanje u muzici, posebno ako ste u glasnom okruženju.

Samsung A35 nema 3.7mm priključak za slušalice.

Da li kupiti Samsung A35?

Preporučujemo Galaxy A35 5G ako tražite jeftin telefon koji je sposoban da snima dobre fotografije za društvene mreže i video zapise. Ovo je vjerovatno najbolji pristupačni telefon srednjeg ranga koji ćete naći na tržištu što se tiče performansi kamere. Ostale uređaje pogledajte u vodičima najbolji telefoni do 200 Eura i najbolji Android telefoni ispod 300 eura.

Alternativa Galaxy A35 5G koju biste takođe željeli da provjerite su Xiaomi Redmi 12 5G i Honor Magic5 Lite koji takođe dolaze sa sjajnim glavnim kamerama.

Rezime recenzije Samsung A35

Samsung Galaxy A35 5G predstavlja solidan telefon srednjeg ranga sa dobrim odnosom cijene i kvaliteta. Ključne prednosti uključuju odlične performanse kamere, izdržljivu bateriju i otpornost na vodu i prašinu. 

Uprkos dobrim igračkim performansama, korisnik može primjetiti povremeno zastajkivanje i zaostajanje u korisničkom interfejsu. 

Ekran je kvalitetan AMOLED panel sa podrškom za promjenljivu brzinu osvježavanja, dok je dizajn sličan skupljim modelima S serije. 

Generalno, recenzija Galaxy A35 5G je pokazala da nudi sveobuhvatno korisničko iskustvo uz solidne karakteristike i prednosti za svoju cjenovnu kategoriju.

Samsung A35 karakteristike

KarakteristikeSamsung A35 karakteristike
Težina209 g
ProcesorOcta-Core, 2.4GHz + 2GHz
Ekran6.6″ AMOLED, 1080 x 2340px, do 120Hz
KameraZadnja: 50MP + 8MP + 5MP, Prednja: 13MP
Memorija8GB RAM, 128GB/256GB internog prostora, podrška za microSD do 1TB
Baterija5000 mAh, 25W brzo punjenje
Operativni sistemAndroid 14, One UI 6.1
Povezivost5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, NFC
Dimenzije161.7 x 78.0 x 8.2 mm
Samsung Galaxy A35 karakteristike